mandag den 26. november 2012

Hvorfor denne blog?

Jeg har efterhånden interesseret mig seriøst for vin i cirka 3 år og føler efterhånden at der skal lidt ekstra til for at udvide min vin horisont.
Jeg har selvfølgelig også fundet inspiration fra andre vinblogs, hvor jeg kan se at det både kan inspirere og udvikle både bloggeren og dem der vil læse dem.
Bloggen er uafhængig og 100% fri for kommercielle interesser.

Jeg har valgt at bruge min egen version Robert Parker's 100 point skala, mest fordi det er den mest brugte, men også fordi den er uafhængig af prisen på vinen. Kan man finde en vellavet vin som jeg blot har fundet for dyr, billigere end jeg har købt den, kan jo godt være et godt køb. Når det er sagt er det vin beskrivelsen og konklusionen det man skal hæfte sig mest ved.

For dem der ikke kender pointsystemet så godt er her en oversigt, med min egen korte beskrivelse.

96-100 Point: De bedste vine i verden, altså super komplekse og elegante vine, i harmoni med sig selv, der både udfordre og tilfredstiller.

91-95 Point: Fremragende til exceptionelle vine, der har stor kompleksitet, men dog mangler noget for at komme op i øverste kategori, men altså virkelig flotte vine.

85-90 Point: Gode til rigtig gode vine. Her finder man typisk nogle af de bedste hverdagsvine og omkring de 90 point vine der løfter sig over hvad man kan kalde hverdagsvine. Vinene skal have en vis kompleksitet for at ramme de 85 Point.

80-84 Point: Kun lige over det middelmådige. Det kan sagtens være velsmagende vine, men enten er der ikke så meget kompleksitet, der kan være mangel på elegance eller den kan være direkte klodset. Der vil dog ikke være direkte dårlige vine her, men de kan godt have små fejl.

70-79 Point: De dårligste vine her er direkte dårlige vine, de bedste er halvkedelige uden meget kvalitet, men dog uden stører fejl.

50-69 Point: Det værste rævepis til vine der dog kun er meget ringe. Støder man på disse vine bør man hælde dem i vasken. Vin skal være en fornøjelse.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar