mandag den 3. december 2012

Sassogrande Rosso DOCG Sagrantino 2008

Denne weekends vin stod på en lidt sjov vin fra Umbrien. Den er lavet på 100% Sagrantino og lagret 12 måneder på såkaldte  tonneaux, der er mindre fade, samt 16 måneder på store egefade. Den har en alkoholprocent på hele 15%.  Den er købt hos Vinspecialisten, der ikke kunne fortælle ret meget mere om den, andet end at den normalt blev solgt andre steder til over 200 kroner og at den var Umbriens svar på Barolo.

Dette er mit første møde med Sagrantino druen, så udover at det var en kraftig taninrig vin havde jeg ikke rigtig nogen ide om hvilken slags vin det var.
Det er en ung vin der har godt af lidt tid på karaffel for rigtig at folde sig ud.
Røg og kirsebær var de første noter, jeg noterede mig, dernæst masser af vanilje, samt en anelse lakrids. Der er en del sødme i både smag og duft, selvom afslutningen er tør. Duft og smag hænger forøvrigt rigtig godt sammen. Den har masser af saft og kraft, men det er ikke en særlig elegant vin på nuværende tidspunkt. Eftersmagen er ret lang. På tredjedagen var den faldet lidt mere på plads og mere harmonisk.

Til 90 kroner får man her en rigtig bulderbasse af en vin. Her er mere saft og kraft en man normalt kan finde til prisen og hvis man kan lade den ligge et år eller to, vil man nok opleve en mere harmonisk vin, end jeg gjorde. Selvom jeg aldrig helt faldt for den synes jeg det er et ganske godt køb.
87 PointIngen kommentarer:

Send en kommentar