søndag den 17. februar 2013

Gérard Depardieu Confiance 2005

Det er ikke så tit jeg drikker Bordeaux, mest af alt fordi jeg synes det generelt er meget højt prissat sammenlignet med resten af verden.
Gérard Depardieu kender de fleste af os som skuespiller, det er da også sådan han har tjent pengene, til at købe en række vingårde. Denne er på 2 ha, og er tilplantet med 30 år gamle Merlot stokke, der udgør hoved druen i vinen, den indeholder også 5% Malbec af ukendt alder.
Produktionen er på kun 5800 flasker og udbyttet er holdt kunstigt nede ved hjælp af klase udtynding. Druerne gæres i små åbne træfade, hvor de øverste drueskaller dagligt presses ned i bunden, efter gæringen lægges den på nye franske egetræsfade inden den tappes på flaske.
 Denne vin kommer fra Côtes de Blaye, der ikke regnes for det fineste i Bordeaux, men i følge forhandleren skulle det så være det bedste Côtes de Blaye har at byde på. 2005 var et top år i Bordeaux, så vi kan forvente at det er det bedste de kan præsterer her.

I starten var den mest præget af kirsebær, men meget åben og behagelig i udtrykket, med en vis sødme, diskrete krydderier og et relativt elegant udtryk. I en blindsmagning ville jeg helt sikkert gætte på Cabernet Sauvignon. Efter at have trukket noget luft, fik vinen mere Merlot karakter, med flere mørke bær og lidt større kompleksitet og en mere tør smag.
Selvom der er forskelle minder den faktisk meget om Falesco's Merlot, som jeg skrev om i forrige indlæg. Denne har dog større kompleksitet og elegance, men der er også en prisforskel.

Vinen er købt på tilbud til kr. 200,- hos Toft vin, med en normalpris på 500,- Som forventet virker normalprisen for høj, jeg er faktisk tæt på at kalde den vandvittig. Til tilbudsprisen er det også lige i overkanten, hvis vi sammenligner med hvad man ellers kan få i resten af verden, men tager vi i betragtning at der står Bordeaux på etiketten er det måske ved at være et godt køb.
Jeg giver den 90 Point


             
      

Ingen kommentarer:

Send en kommentar