fredag den 28. februar 2014

Tenuta Ulisse Rosso Terre di Chieti IGT 2009.

Tenuta Ulisse skulle angivelig anvende en metode til nedkøling af druerne lige efter de er blevet plukket, hvorefter de hurtigst muligt bliver presset. Det skulle give en mere ren og frisk frugtsmag. Jeg tror endda de har taget patent på metoden.

Vinen kommer fra Abruzzo der ligger centralt i Italien. Vinen er baseret på Montepulciano og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot. Den har ligget kort tid på franske barriques.

Det første indtryk er en ret fyldig, saftig, frugtrig og lettere krydret smag. Der er noter af solbær, hindbær lidt peber og kirsebær. Tanninerne er kun akkurat tilstede og meget bløde. Der er godt med "sol" i glasset, men også en god friskhed til at give balance. Da den havde trukket noget luft fik den lidt mere karakter, men mistede lidt af friskheden. Tilsidst afsluttede den med en god del bitterhed. Den blev nydt til hjemmelavet pizza, hvilket passede rigtig godt.

Jeg mener at kunne huske at den blev købt hos Parkwine til ca. kr. 80.- hvilket ville være meget rimeligt prissat. Jeg lander på 86 Point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar