Jeg har et lille projekt, hvor jeg prøver at blive lidt gladere og klogere på hvidvin, hvilket blandt andet betyder at jeg prøver at købe lidt dyrere hvidvine end jeg tidligere har købt. Det er jo lidt sjovt, at jeg rask væk giver et par hundrede kroner for en rødvin, men at jeg har svært ved at få mig selv til at bruge det samme på en hvidvin.
En af dem jeg havde fundet der skulle udfordre rødvinene er denne Pinot Gris, der kommer fra Oregon. Vinen er lavet på økologiske druer.
Vinen har en ret lys gul farve når man tænker på at den har lidt alder. Både smag og duft er præget af honning melon, dog uden ret meget sødme. Syren er lettere afrundet men dog tilstede.
Det var korte smagsnoter, men det hænger desværre sammen med, at den ikke har meget mere at byde på. Det er en udenmærket hverdagsvin, men det er altså slet ikke nok i den her prisklasse.
Vinen er købt på tilbud til kr. 220,- hos vildmedvin mod en normalpris på hele kr. 310,- Tilbudsprisen på den her vin er direkte absurd. Jeg kan godt leve med at betale lidt for meget for en vin, det er den slags der sker, men det her er rent tyveri. Jeg lander på 83 Point
søndag den 14. juli 2013
lørdag den 6. juli 2013
Terre delle Falcole Chianti Classico. 2006
Denne vin har ligget 1/3 lagret på stål, 1/3 på store fade(slavonsk egetræ), og 1/3 på 1 gang brugte barrique i 10 måneder. Vinen er lavet på 100% Sangioveste.
Jeg skulle have lam til aftensmad, men havde ikke rigtig lyst til spansk vin, som jeg normalt drikker til lam. Rodfrugterne blev krydret med: Salvie, timian, rosmarin, salt og peber. Sangiovese går godt til lam, og med de nævnte krydderier endda rigtig godt. Indrømmet det matcher knap så godt som de typiske spaniolere, men det gik godt og det var det jeg havde mest lyst til på dagen.
Det første der møder en er en flot frisk og krydret næse med peber og kirsebær som de mest dominerende noter. De gik heldigvis igen i smagen, hvilket jo altid er en god ting.
Efter at have trukket en lille smule luft, blev den mere rustik og frem for alt intens, syren er tilstede, men ikke mere dominerende end at den kan nydes uden mad. Taninerne bider pænt til i slutningen af smagen, hvilket er med til at give karakter. Lig dertil en del bitterhed og en smule animalske toner og du har en rigtig fin vin.
Stilen er klassisk og vellavet Chianti Classico i den tunge ende, hvilket er ret godt gået i prisklassen. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for de halv til heltunge vine, men her i sommervarmen er det her nærmest det perfekte kompromis for mig.
Det er en vin jeg har fået med som bonus efter et stører køb hos smallevine, men normalprisen lå vist omkring de 100,- hvilket virker yderst rimeligt. Jeg lander på 87 Point.
Jeg skulle have lam til aftensmad, men havde ikke rigtig lyst til spansk vin, som jeg normalt drikker til lam. Rodfrugterne blev krydret med: Salvie, timian, rosmarin, salt og peber. Sangiovese går godt til lam, og med de nævnte krydderier endda rigtig godt. Indrømmet det matcher knap så godt som de typiske spaniolere, men det gik godt og det var det jeg havde mest lyst til på dagen.
Det første der møder en er en flot frisk og krydret næse med peber og kirsebær som de mest dominerende noter. De gik heldigvis igen i smagen, hvilket jo altid er en god ting.
Efter at have trukket en lille smule luft, blev den mere rustik og frem for alt intens, syren er tilstede, men ikke mere dominerende end at den kan nydes uden mad. Taninerne bider pænt til i slutningen af smagen, hvilket er med til at give karakter. Lig dertil en del bitterhed og en smule animalske toner og du har en rigtig fin vin.
Stilen er klassisk og vellavet Chianti Classico i den tunge ende, hvilket er ret godt gået i prisklassen. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for de halv til heltunge vine, men her i sommervarmen er det her nærmest det perfekte kompromis for mig.
Det er en vin jeg har fået med som bonus efter et stører køb hos smallevine, men normalprisen lå vist omkring de 100,- hvilket virker yderst rimeligt. Jeg lander på 87 Point.
tirsdag den 2. juli 2013
Masi Osar Veronese IGT 2003
Masi er en af de største og mest innovative vinproducenter i Veneto. Denne vin er lavet på 100% Oseleta, der var en næsten uddød druesort, da Masi begyndte at dyrke den. At man var holdt op med at bruge den, hang det mest sammen med det meget lave udbytte denne drue giver.
Vinen har ligget på fad i 24 måneder.
Det første der møder en er en rimelig kraftig syre, der dog ikke er så rank som man kunne ønske. Den har godt med kirsebær, tobak, peber og andre krydderier. Da den fik lov at trække noget mere luft, blev den mere balanceret og kompleks, syren blev dæmpet og mere integreret. Det er en mørk og tæt vin, med stor koncentration.
Vinen er købt i Føtex på tilbud til kr. 250,- med en normalpris på 300,- Tilbudsprisen kan lige gå an, men normalprisen synes for høj. Det er dog en yderst interessant, karakterfuld og vellavet vin. Jeg lander på en cirka 90 Point.
Vinen har ligget på fad i 24 måneder.
Det første der møder en er en rimelig kraftig syre, der dog ikke er så rank som man kunne ønske. Den har godt med kirsebær, tobak, peber og andre krydderier. Da den fik lov at trække noget mere luft, blev den mere balanceret og kompleks, syren blev dæmpet og mere integreret. Det er en mørk og tæt vin, med stor koncentration.
Vinen er købt i Føtex på tilbud til kr. 250,- med en normalpris på 300,- Tilbudsprisen kan lige gå an, men normalprisen synes for høj. Det er dog en yderst interessant, karakterfuld og vellavet vin. Jeg lander på en cirka 90 Point.
onsdag den 19. juni 2013
Frontier Red. Fess Parker Winery Lot no. 111
Manden bag denne vin har en fortid som skuespiller, mest kendt for sin rolle som Davy Crockett, hvilket er en af grundene til at den har denne lidt sjove etiket.
På bagsiden etiketten står der blandt andet at det er "The Great American Value" samt "You don't have to over-think this wine simply enjoy this tasty blend with "everyday" cuisine.
Vinen er en non-vintage vin. Lavet på 12% Grenache Noir/70% Syrah/5% Mourvèdre og 6% Petite Sirah.
Den havde en dejlig mørk krydret duft med brombær som det mest dominerende element. Vinens smag er i harmoni med duften, men byder også på peber og lidt solbær. Vinen har en fyldig stil med lidt sødme, der helt sikkert gør den til en god grillvin.
Det er så afgjort en vin der holder hvad den lover. Den er letdrikkelig, smager godt og er en god madvin til både grill og hverdagsmad.
Vinen er købt på tilbud hos vinspecialisten til kr. 80,- med en normalpris på kr. 100,- Normalprisen er vel nogenlunde i orden, så til tilbudsprisen er det et ganske godt køb. Pt. skal man desværre købe 6 stk. for at få den til tilbudsprisen. Jeg lander på 86 Point
På bagsiden etiketten står der blandt andet at det er "The Great American Value" samt "You don't have to over-think this wine simply enjoy this tasty blend with "everyday" cuisine.
Vinen er en non-vintage vin. Lavet på 12% Grenache Noir/70% Syrah/5% Mourvèdre og 6% Petite Sirah.
Den havde en dejlig mørk krydret duft med brombær som det mest dominerende element. Vinens smag er i harmoni med duften, men byder også på peber og lidt solbær. Vinen har en fyldig stil med lidt sødme, der helt sikkert gør den til en god grillvin.
Det er så afgjort en vin der holder hvad den lover. Den er letdrikkelig, smager godt og er en god madvin til både grill og hverdagsmad.
Vinen er købt på tilbud hos vinspecialisten til kr. 80,- med en normalpris på kr. 100,- Normalprisen er vel nogenlunde i orden, så til tilbudsprisen er det et ganske godt køb. Pt. skal man desværre købe 6 stk. for at få den til tilbudsprisen. Jeg lander på 86 Point
søndag den 16. juni 2013
Beringer Chardonnay Founders' Estate 2008
Denne søndags vin var for mig noget så usædvanligt som en hvidvin. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke kan lide hvidvin, at det kommer så sjældent på bordet, det er ganske enkelt fordi, at jeg er meget gladere for rødvin.
Denne vin kommer fra Californien og er lavet på 100% Chardonnay, hvor kun en mindre del har ligget på fad.
Duften var ikke særlig kraftig, men bød på lidt honningmelon og abrikos der også gik igen i smagen, omend abrikos var klart mere karakterfuld i smagen. Den bød også på en god syre, med lidt citrus og æbleskrald, samt en smule bitterhed, der aldrig bliver for meget, men blot giver karakter. Den havde også en pæn længde på eftersmagen.
Vinen er købt i superbest på tilbud til kr. 60,- med en normalpris på kr. 100,- Normalprisen er i overkanten, men til tilbudsprisen er det et godt køb. Jeg lander på 85-86 Point
Denne vin kommer fra Californien og er lavet på 100% Chardonnay, hvor kun en mindre del har ligget på fad.
Duften var ikke særlig kraftig, men bød på lidt honningmelon og abrikos der også gik igen i smagen, omend abrikos var klart mere karakterfuld i smagen. Den bød også på en god syre, med lidt citrus og æbleskrald, samt en smule bitterhed, der aldrig bliver for meget, men blot giver karakter. Den havde også en pæn længde på eftersmagen.
Vinen er købt i superbest på tilbud til kr. 60,- med en normalpris på kr. 100,- Normalprisen er i overkanten, men til tilbudsprisen er det et godt køb. Jeg lander på 85-86 Point
mandag den 10. juni 2013
Mitolo Shiraz Reiver 2006
Denne søndags vin, var en jeg havde smagt for et par år siden, i samme årgang vel at mærke. Dengang var det en elegant og frugtrig vin, men nu har den udviklet sig til noget helt andet.
Vinen kommer fra Barossa Valley, og kommer fra vinstokke der er gennemsnitlig 60 år gamle og har vokset i en højde af 550 meter over havoverfladen. Vinen har ligget på fad i 18 måneder.
Duften bød på masser af kød og røg, hvilket gik igen i smagen, dertil bød smagen også på en del bitterhed, nogle mørke bær jeg ikke helt kunne identificerer. Hele karakteren var mindre elegant og frugtrig, men langt mere rustik og kødfuld end tidligere. Den havde muligvis også vundet lidt i kompleksitet og fået lidt mere længde på eftersmagen.
Egentlig skulle jeg være glad for alt det, at den havde udviklet sig til en mere kompleks og karakterfuld vin, men det jeg var ude efter på dagen, var jo den vin jeg kendte, altså en frugtrig sommervin, blot med mere elegance og kompleksitet end en hverdagsvin. Elegancen var desværre ikke at finde mere, da den nu fremstod lettere bamset.
Vinen er købt på tilbud til kr. 195,- i allerød vinhandel, mod en normalpris på kr. 295,- Oprindelig synes jeg tilbudsprisen var fin i forhold til kvaliteten, men som den fremstår nu vil jeg vurderer den lidt lavere. Jeg lander på 88 Point
Vinen kommer fra Barossa Valley, og kommer fra vinstokke der er gennemsnitlig 60 år gamle og har vokset i en højde af 550 meter over havoverfladen. Vinen har ligget på fad i 18 måneder.
Duften bød på masser af kød og røg, hvilket gik igen i smagen, dertil bød smagen også på en del bitterhed, nogle mørke bær jeg ikke helt kunne identificerer. Hele karakteren var mindre elegant og frugtrig, men langt mere rustik og kødfuld end tidligere. Den havde muligvis også vundet lidt i kompleksitet og fået lidt mere længde på eftersmagen.
Egentlig skulle jeg være glad for alt det, at den havde udviklet sig til en mere kompleks og karakterfuld vin, men det jeg var ude efter på dagen, var jo den vin jeg kendte, altså en frugtrig sommervin, blot med mere elegance og kompleksitet end en hverdagsvin. Elegancen var desværre ikke at finde mere, da den nu fremstod lettere bamset.
Vinen er købt på tilbud til kr. 195,- i allerød vinhandel, mod en normalpris på kr. 295,- Oprindelig synes jeg tilbudsprisen var fin i forhold til kvaliteten, men som den fremstår nu vil jeg vurderer den lidt lavere. Jeg lander på 88 Point
søndag den 2. juni 2013
Tesla & Querciabella arrangement

Atomwine havde inviteret til et arrangement som Tesla og Querciabella længe havde drømt om at afholde. Emnet var bæredygtighed, hvor Tesla som er førende inde for luksuriøse elbiler og Querciabella der en af Toscana´s bedre vinproducenter længe har haft et samarbejde. Querciabella producerer forøvrigt deres druer Biodynamisk.
Først skulle bilerne prøves og bagefter blev vinene smagt.
Her på bloggen handler det jo mest om vin, så derfor kommer vinene først.
Første vin der blev smagt på var Batàr 2011 der er en hvidvin, der er lavet på 50% Chardonnay og 50% Pinot Bianco. Vinen skulle på mange måder minde om en rødvin, forstået på den måde at den har bedst af nogle år på langs inden den nydes, kraftig og karakterfuld nok til at blive smagt efter en rødvin, hvis man skulle have lyst til det og generelt være særdeles langtids holdbar. Vinen regnes angiveligt for en af Italiens 10 bedste hvide og Toscana´s bedste hvidvin.Først skulle bilerne prøves og bagefter blev vinene smagt.
Her på bloggen handler det jo mest om vin, så derfor kommer vinene først.
Det første der møder en er en særdeles frisk og charmerende duft, hvor æbler var den mest dominderende note. Æblesmagen går igen i smagen der også byder på blommer og måske en smule abrikoser. Syren er let, men dog tilstede, hvilket gør den meget let drikkelig også uden mad. Dertil kommer en usædvanlig lang eftersmag for en hvidvin.
Det var absolut den bedste hvide Italiener jeg har smagt på det tidspunkt, men senere bød de på en ældre udgave, der skulle vise sig at være endnu bedre, men mere om det senere. Vinen koster kr. 399,-
Anden vin jeg smagte var deres Chianti Classico, der blot hedder "Chianti Classico 2010". Den er lavet på 100% Sangiovese og har ligget på fad i 12 måneder.
Den bød på en flot og frisk kirsebærduft der heldigvis også gik igen i smagen, der også bød på lidt peber, en fin syre og en god tørhed der først rigtigt sætter ind til sidst i den relativt lange eftersmag. Vinen koster kr. 139,- og er et rigtig godt glas vin til prisen.

Jeg noterede mig at den var mere elegant, kompleks og krydret udtryk end deres Chianti, men også med nogle af de samme kirsebær og peber noter. Det tydeligste krydderi var sjovt nok kanel, men også lidt vanilje. Normalt vil en Cabernet/Sangiovese blanding være domineret af Cabernet Sauvignon, men her virkede de i fin balance og harmoni, selvom der var mest Cabernet Sauvignon i den. Det skal også siges at smagen var en hel del længere end Chianti'en, men den koster altså også kr. 549,- Denne vin blev også smagt senere i en ældre udgave.

Det første der møder en er en flot duft af søde jordbær. Smagen byder byder også på jordbær, men kirsebær er faktisk mere dominerende. Smagen byder også på krydderier og et snert af sødme. Ligesom de øvrige vine bød den på en fin syre, velafbalanceret frugt og i lighed med "Camartina" en dejlig lang eftersmag og flot elegance. Absolut min personlige favorit blandt de unge vine.

Den anden vin af ældre dato der blev budt på var som tidligere nævnt Camartina, årgangen var 1999.

Hvis man skal opsummerer lidt på Querciabella som helhed kan man sige at de laver elegante og velafbalanceret vine der har en fin balance mellem frugt, syre og krydderier, der gør at de går rigtig godt både med og uden mad.
Som tidligere nævnt handlede dagen jo også lidt om biler. Tesla bød på en prøvetur der faktisk var ret interessant. Selvom det var i hjertet af københavn var der enkelte gange hvor der var mulighed for at mærke hvordan de kunne accelerer. Selvom speederen aldrig blev trykket i bund, blev man virkelig skubbet kraftigt tilbage i sædet når de gik fra 5 til 60 kilometer i timen på cirka 2 sekunder. Derudover byder de på en fantastisk god komfort på alle fronter. De kører utrolig blidt, lydløst og lækkert kabinen er mere rummelig og åben end traditionelle biler og de er endda udstyret med en stor touch screen der havde internet browser og navigation via google maps.

Bilerne skulle angiveligt kunne køre 350 kilometer på en opladning om vinteren og 400 kilometer om sommeren. De kan oplades i alle stikkontakter.
Alle detaljer virker meget gennemførte og sammenlignet med Audi og andre lignende luksusbiler er den både mere lækkert lavet og meget billigere. Prisen på den model vi prøvede ligger til omkring kr. 850.000,- men de har også billigere modeller til omkring kr. 500.000,-
Tilsidst en stor tak til både Tesla, Querciabella og Atomwine for et spændende arrengerment.


Abonner på:
Opslag (Atom)