søndag den 2. juni 2013

Tesla & Querciabella arrangementAtomwine havde inviteret til et arrangement som Tesla og Querciabella længe havde drømt om at afholde. Emnet var bæredygtighed, hvor Tesla som er førende inde for luksuriøse elbiler og Querciabella der en af Toscana´s bedre vinproducenter længe har haft et samarbejde. Querciabella producerer forøvrigt deres druer Biodynamisk.
Først skulle bilerne prøves og bagefter blev vinene smagt.
Her på bloggen handler det jo mest om vin, så derfor kommer vinene først.

Første vin der blev smagt på var Batàr 2011 der er en hvidvin, der er lavet på 50% Chardonnay og  50% Pinot Bianco. Vinen skulle på mange måder minde om en rødvin, forstået på den måde at den har bedst af nogle år på langs inden den nydes, kraftig og karakterfuld nok til at blive smagt efter en rødvin, hvis man skulle have lyst til det og generelt være særdeles langtids holdbar. Vinen regnes angiveligt for en af Italiens 10 bedste hvide og Toscana´s bedste hvidvin.
Det første der møder en er en særdeles frisk og charmerende duft, hvor æbler var den mest dominderende note. Æblesmagen går igen i smagen der også byder på blommer og måske en smule abrikoser. Syren er let, men dog tilstede, hvilket gør den meget let drikkelig også uden mad. Dertil kommer en usædvanlig lang eftersmag for en hvidvin.
Det var absolut den bedste hvide Italiener jeg har smagt på det tidspunkt, men senere bød de på en ældre udgave, der skulle vise sig at være endnu bedre, men mere om det senere. Vinen koster kr. 399,-

Anden vin jeg smagte var deres Chianti Classico, der blot hedder "Chianti Classico 2010".  Den er lavet på 100% Sangiovese og har ligget på fad i 12 måneder.
Den bød på en flot og frisk kirsebærduft der heldigvis også gik igen i smagen, der også bød på lidt peber, en fin syre og en god tørhed der først rigtigt sætter ind til sidst i den relativt lange eftersmag. Vinen koster kr. 139,- og er et rigtig godt glas vin til prisen.


Tredje vin jeg smagte var Camartina 2008, der er en Super Toscaner. Den er lavet på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Sangiovese, der har ligget på fad i 20 måneder.
Jeg noterede mig at den var mere elegant, kompleks og krydret udtryk end deres Chianti, men også med nogle af de samme kirsebær og peber noter. Det tydeligste krydderi var sjovt nok kanel, men også lidt vanilje. Normalt vil en Cabernet/Sangiovese blanding være domineret af Cabernet Sauvignon, men her virkede de i fin balance og harmoni, selvom der var mest Cabernet Sauvignon i den. Det skal også siges at smagen var en hel del længere end Chianti'en, men den koster altså også kr. 549,-  Denne vin blev også smagt senere i en ældre udgave.


Turpino 2010 er endnu en Super Toscaner, lavet på Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Jeg kan desværre ikke huske det nøjagtige blandingsforhold og det fremgår ikke umiddelbart af deres hjemmeside. Den har ligget på fad i 16 måneder.
Det første der møder en er en flot duft af søde jordbær. Smagen byder byder også på jordbær, men kirsebær er faktisk mere dominerende. Smagen byder også på krydderier og et snert af sødme. Ligesom de øvrige vine bød den på en fin syre, velafbalanceret frugt og i lighed med "Camartina" en dejlig lang eftersmag og flot elegance. Absolut min personlige favorit blandt de unge vine.
Som tidligere nævnt blev der også budt på et par ældre vine. Den første var en Batàr 2007, der mindede meget om den yngre, bare mere kompleks, velafbalanceret og karakterfuld. Absolut den bedste Italienske hvidvin jeg har smagt til dato.

Den anden vin af ældre dato der blev budt på var som tidligere nævnt Camartina, årgangen var 1999.
Det første der møder øjet er en flot rødbrun farve, der tydeligt indikerer at det ikke er en helt ung vin. Smagen er dog også mere udviklet end 2008 årgangen, men stadig ung og frisk i udtrykket, med en fin syre. Havde jeg smagt den med bind for øjnene, havde jeg aldrig gættet at den var så gammel. I lighed med Batàr var den også mere intens, kompleks og velafbalanceret end dens yngre broder. Der er ingen tvivl om at de ældre vine var bedre end de yngre, så det er helt sikkert vine med et godt lagrings potentiale, når det er slået fast er det faktisk imponerende hvor godt de performer som unge.

Hvis man skal opsummerer lidt på Querciabella som helhed kan man sige at de laver elegante og velafbalanceret vine der har en fin balance mellem frugt, syre og krydderier, der gør at de går rigtig godt både med og uden mad.

Som tidligere nævnt handlede dagen jo også lidt om biler. Tesla bød på en prøvetur der faktisk var ret interessant. Selvom det var i hjertet af københavn var der  enkelte gange hvor der var mulighed for at mærke hvordan de kunne accelerer. Selvom speederen aldrig blev trykket i bund, blev man virkelig skubbet kraftigt tilbage i sædet når de gik fra 5 til 60 kilometer i timen på cirka 2 sekunder. Derudover byder de på en fantastisk god komfort på alle fronter. De kører utrolig blidt, lydløst og lækkert kabinen er mere rummelig og åben end traditionelle biler og de er endda udstyret med en stor touch screen der havde internet browser og navigation via google maps.
Batterierne ligger i undervognen og er med til at stabiliserer bilen. Da selve moteren sidder ude ved hjulene er der masser af plads i både kabine og bagagerummene der er placeret både foran og bagved. I det bagerste bagagerum er der endda plads til to børnesæder.
Bilerne skulle angiveligt kunne køre 350 kilometer på en opladning om vinteren og 400 kilometer om sommeren. De kan oplades i alle stikkontakter.
Alle detaljer virker meget gennemførte og sammenlignet med Audi  og andre lignende luksusbiler er den både mere lækkert lavet og meget billigere. Prisen på den model vi prøvede ligger til omkring kr. 850.000,-  men de har også billigere modeller til omkring kr. 500.000,-

Tilsidst en stor tak til både Tesla, Querciabella og Atomwine for et spændende arrengerment.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar