søndag den 24. februar 2013

Angelo Rocca & Figli Donna Anita Tarantino IGT 2009

Denne vin er lavet af Peter Vinding-Diers der om nogen må betegnes som Danmarks grand old man, når vi taler om vinmagere.
Han har slået sig ned på Sicilien, denne vin stammer dog fra Puglien.
Den er lavet på Primotivo og Negroamaro druer og har ligget 6 måneder på franske fade.

Smagen er præget af kirsebær, en smule sødme, lidt krydderier og en smule bitterhed. Syren er diskret, men tilsted, hvilket gør det til en vin der både kan nydes med og uden mad. Det er en vin man bliver ved med, at ville have et glas mere af. Det skal dog siges at eftersmagen er i den korte ende, hvilket vel ikke er en overraskelse i denne prisklasse.

Vinen er købt på tilbud i Kvickly til kr. 50,- med en normal pris på 120,- Sidenhen har jeg dog ikke set den på tilbud til under 60,- så det må vel kaldes den rigtige pris.
Til 50,- er det lidt af et scoop. Til 60,- er det stadig et rigtig godt køb, men normal prisen på 120,- er alt for høj. Jeg giver den 85 Point

søndag den 17. februar 2013

Gérard Depardieu Confiance 2005

Det er ikke så tit jeg drikker Bordeaux, mest af alt fordi jeg synes det generelt er meget højt prissat sammenlignet med resten af verden.
Gérard Depardieu kender de fleste af os som skuespiller, det er da også sådan han har tjent pengene, til at købe en række vingårde. Denne er på 2 ha, og er tilplantet med 30 år gamle Merlot stokke, der udgør hoved druen i vinen, den indeholder også 5% Malbec af ukendt alder.
Produktionen er på kun 5800 flasker og udbyttet er holdt kunstigt nede ved hjælp af klase udtynding. Druerne gæres i små åbne træfade, hvor de øverste drueskaller dagligt presses ned i bunden, efter gæringen lægges den på nye franske egetræsfade inden den tappes på flaske.
 Denne vin kommer fra Côtes de Blaye, der ikke regnes for det fineste i Bordeaux, men i følge forhandleren skulle det så være det bedste Côtes de Blaye har at byde på. 2005 var et top år i Bordeaux, så vi kan forvente at det er det bedste de kan præsterer her.

I starten var den mest præget af kirsebær, men meget åben og behagelig i udtrykket, med en vis sødme, diskrete krydderier og et relativt elegant udtryk. I en blindsmagning ville jeg helt sikkert gætte på Cabernet Sauvignon. Efter at have trukket noget luft, fik vinen mere Merlot karakter, med flere mørke bær og lidt større kompleksitet og en mere tør smag.
Selvom der er forskelle minder den faktisk meget om Falesco's Merlot, som jeg skrev om i forrige indlæg. Denne har dog større kompleksitet og elegance, men der er også en prisforskel.

Vinen er købt på tilbud til kr. 200,- hos Toft vin, med en normalpris på 500,- Som forventet virker normalprisen for høj, jeg er faktisk tæt på at kalde den vandvittig. Til tilbudsprisen er det også lige i overkanten, hvis vi sammenligner med hvad man ellers kan få i resten af verden, men tager vi i betragtning at der står Bordeaux på etiketten er det måske ved at være et godt køb.
Jeg giver den 90 Point


             
      

søndag den 3. februar 2013

Falesco Merlot Pesano Umbria Merlot 2009

Falesco var med til Gambero Rosso's Vini d'Italia tour, dog ikke med denne vin.
Vinen er lavet i Umbrien eller Umbria som de siger på de kanter. Det er en IGT vin lavet på 100% Merlot, den har ligget 6 måneder på små franske egetræsfade.
Den har i denne årgang modtaget 92 Point af Wine Advokate.

Jeg havde regnet med at det bare var en af de flasker man bare åbner og nyder med det samme. Det kan man også, men det skulle vise sig at den blev væsentlig bedre i løbet af nogle timer.

Det første indtryk er en klassisk Merlot i den billige ende. Rund, mørk og blød, men med kirsebær som den mest dominerende smagsnote.
Efter noget tid trådte den mere i karakter og åbnede mere op og tog til i styrke. Tanninerne var bløde i starten, men da den havde trukket lidt luft fik den et fint bid i afslutningen af smagen, kompleksiteten blev også væsentlig bedre, med tobak og andre diskrete krydderier.

Vinen er købt i Superbest til kr. 50,- på tilbud, med en normalpris på kr. 100,-
Normalprisen er lidt for høj, men til en halvtredser er det et rigtig godt køb.
Jeg giver den 86 Point

mandag den 28. januar 2013

Gambero Rosso Vini d'Italia tour 2013 11. Del

Pecchenino præsenterede kun en vin, men en rigtig fin en. Der var tale om "Barolo Le Coste 2008".
Klassisk Barolo karakter, men tydeligvis meget ung. Den er stram, har relativ høj syre for en Barolo og gode tanniner. I begyndelsen synes jeg den var lidt lukket, men den åbnede sig lidt efter et par minutter i glasset.
Sammenlignet med den Barolo Elvio Cogno præsenterede vil jeg på nuværende tidspunkt foretrække Elvio Cogno, men jeg tror Pecchenino's Barolo er den der vil udvikle sig mest over en årrække.

Det var så det sidste indlæg jeg laver om Gambero Rosso's Vini d'Italia tour 2013. Det har været en spændende og lærerig oplevelse.
Der er nogle vine som jeg ikke har skrevet om fordi de ikke stod så skarpt i hukommelsen mere, selvom jeg tog noter så synes jeg ikke det gav nogen mening, hvis jeg ikke også kunne huske dem ordentligt.

søndag den 27. januar 2013

Gambero Rosso Vini d'Italia tour 2013 10. Del

Monte del Frà havde to vine på pogrammet, men dog kun en med. Deres Amarone var ikke nået frem, så det var kun en hvidvin de kunne præsentere.
Custoza Superiore Ca' del Magro 2010 er en vin der har modtaget 3 glas af Gambero Rosso i denne årgang.
Frisk på trods af lidt bitterhed, men med masser af karakter. Jeg synes 3 glas er alt for meget, til en ellers uden mærket vin.


Gambero Rosso Vini d'Italia tour 2013 9. Del

Tenta Il Falchetto var repræsenteret med to vine, en Moscato D'Asti Tenuta del Fant 2011 og en Barbera D'Asti Superiore Bricco Paradise.
Deres Moscato var faktisk et godt bekendtskab, en frisk og selvfølgelig sød smag, med masser af små bløde bobler. Ikke nogen stor vin, men dog dejlig.
Deres Barbera var muligvis lidt for ung. Udover en god syre havde den ikke så meget at byde på.

torsdag den 24. januar 2013

Gambero Rosso Vini d'Italia tour 2013 8. Del

Speri laver kun en Amarone, det er en traditionsbunden producent, der laver vin på den gamle måde. Druerne tøres på loftet af vinden, ingen ventilatorer og så videre. Vinen har lagret tre år på fad.
Det er en vin der har en god syre og ikke meget sødme. Fine tanniner og er godt bygget. Den smager allerede rigtig godt, men det er helt sikkert en vin der vil udvikle sig positivt over de næste par år.
Hvordan er den så i forhold til Amaronen fra Cantina Negrar?
På nuværende tidspunkt synes jeg Cantina Negrars Amarone er en anelse bedre nu, men jeg tror denne vil udvikle sig lidt mere over de kommende år.