onsdag den 29. maj 2013

GIGONDAS Pierre Aiguille, Paul Jaboulet Ainé 2009

Denne vin er lavet på 40 år gamle stokke og er en klassisk GSM blend, helt nøjagtig 80% Grenache ; 10% Syrah ; 10 % Mourvèdre.
Produktionen er angiveligt ved at blive omlagt til Biodynamisk drift.
På bagsiden af etiketten står der at den skulle være bedst efter 1-4 år, hvilket ikke lyder af meget for en Gigondas. Vinen blev derfor ikke hældt på karaffel, men blot trukket op og nydt med det samme. Det skulle vise sig at være en god idé, da den smagte godt med det samme og ikke udviklede sig meget i løbet af aftenen. Det er efter min vurdering en vin der nok skal holde et par år mere, men absolut ikke noget den vil blive bedre af.

Vinen byder på en rimelig kraftig og kødfuld karakter, med masser af mørke bær, med kirsebær og brombær som de mest karakteristiske. Læg dertil noget bitterhed og en smule røg. Det er en lettere karakterfuld vin med en god balance.

Vinen er købt i vild med vin på tilbud til kr. 150,- mod en normalpris på 200,- Normalprisen er nok lige i overkanten, men til tilbudprisen er det en glimrende vin, der er drikkemoden, men næppe så langtids holdbar som man normalt oplever med Gigondas. Jeg lander på 87 Point

Ingen kommentarer:

Send en kommentar