torsdag den 9. maj 2013

Recioto della Valpolicella Classico Il Casale. Michele Castellani. Collezione Ca' Del Pipa. 2007

Det er ikke så tit vi drikker dessertvin, men ved særlige lejligheder er det virkelig det, der kan sætte prikken over i'et.

Den er lavet på 75% Corvina & Corvinone veronese, 20% Rondinella og 5% Molinara.  Druerne har ligget til tørre i 4 måneder og har ligget på fad i cirka 2 år. Den er købt i en 500 ml. flaske.

Både smag og duft er dommineret af kirsebær, den besidder selvfølgelig også en hel del sødme, men det bliver aldrig for meget, dels fordi den ikke er den sødeste dessertvin jeg har smagt, men også fordi det holdes i skak af lidt syre og efter at have trukket lidt luft også lidt bitterhed i form af kaffe og chokolade. Den har også nogle klare noter af mandler og andre nødder. Den er særdeles elegant og med høj lækkerhedsfaktor, hvis det ellers er et ord. Kompleksiteten er i orden, men så heller ikke mere.

Den blev nydt til hjemmelavet Tiramisu, hvor den passede perfekt, men den flotte balance mellem sødme, syre og bitterhed gjorde at den faktisk også kunne drikkes fint uden dessert.
Da den ikke er verdens sødeste dessertvin skal man ikke nedkøle den alt for meget, jeg vil tro at en 12-14 grader er passende.

Vinen er købt i Superbest på tilbud til kr. 175,- mod en normalpris på 279,- Den flotte balance, elegance og lækkerhedsfaktor (ja der var den igen), gør det til et ganske godt køb til tilbudsprisen omend normalprisen er for høj. Jeg lander på 89 Point.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar