torsdag den 18. april 2013

Ceste Barolo 2006

Med de store vintyper skal man som tommelfingerregel undgå de billigste, det gælder for så vidt alle vintyper, men i særdeleshed de store. Denne Barolo er købt hos en vinhandler, men til en pris man normalt kun finder i supermarkedet. Jeg prøver normalt at undgå dem, men en sjælden gang imellem lader man sig jo friste.

Denne vin er naturligvis lavet på 100% Nebbiolo og lagret 24 måneder på fad, som vinloven foreskriver.
Cestes vingård ligger i midten af Govone ved Alba i Piemonte.

Duften er præget af skovbund og en smule røg, hvilket også går igen i smagen. I starten er der også en del appelsinskal, men det forsvinder efterhånden som den trækker noget luft. Taninbiddet er behersket, men nok til at give lidt karakter. Der er også noget læder og selvom der er noget frugt i starten, tørre munden helt ud til sidst. Kompleksiteten er hæderlig, men eftersmagen er i den korte ende. Det er helt sikkert en vin der allerede er på toppen og næppe en vin der kan holde i mange år.

Er det så en rigtig Barolo? Jeg synes den har den helt rigtige karakter, men Barolo skulle gerne være en STOR vin og det er det slet ikke. Den har dog været et rigtig dejligt bekendtskab.

Vinen er købt hos Toscavini på tilbud til kr. 100,- med en normalpris på kr. 200,- Normalprisen er for meget, men til 100,- er det faktisk et rigtig godt køb, og den bedste Barolo jeg har smagt til en hund.
Jeg lander på 87 Point


Ingen kommentarer:

Send en kommentar